tiistai 14. helmikuuta 2023

Anneli Kannon Haihtuneet

Anneli Kannon Haihtuneet (CrimeTime 2023, 254 s.) on kirjailijalta uusi aluevaltaus. Tuottelias kirjailija on tunnetuin historiallisiin tapahtumiin tai asioihin liittyvistä kirjoistaan. Erityisesti hän on kerännyt mainetta ja arvostusta Rottien pyhimyksellä. Hattulan vanha kirkko on kokenut täysin uuden elämän, kun moni kirjan lukenut on halunnut nähdä millaiselta kirkon satoja vuosia  säilyneet maalaukset oikein näyttävät.

Nyt kirjailija vie lukijan pieneen olemassaolostaan taistelevaan Kirkkojärven-kuntaan, johon ilmestyy yllättäen Onnibussista poikkeuksellisen näyttävän näköinen nainen punaisine kiharoineen. Pian selviää että kunnan elämää on tullut häiritsemään tai rikastuttamaan – kumman vaihtoehdon kukin valitsee – Näkijä, jolla on ennustamisen lahja. Näkijä itse tietää, että hänellä ei ole sen kummempia ennustajan lahjoja kuin kenellä tahansa muulla kulkijalla. Jotain työtä on kuitenkin tehtävä.  

Nopeasti Näkijä saa ensimmäiset asiakkaansa ja pääsee vähitellen perille kunnan moninaisista koukeroista ja menneistä tapahtumista. Samaan aikaan on kadonnut maalitehtaan johtaja ja kaksi teini-ikäistä tyttöä. Maalitehtaan tuotanto on lopetettu ja nyt sen tontista ja ympäristöstä olisi tarkoitus huippuhieno luoda Kultalampi-alue luksusasuntoineen ja puistoineen. Onpa Kirkkojärvellä nopeasti kasvanut Veripuhtaat-uskonlahko.

Tuntuu että kaikki kietoutuu kaikkeen. Näkijä Noora joutuu keskelle yhä ihmeellisempiä tapahtumia ja kuulee yhtä merkillisimmistä tapahtumista ja henkilöiden välisistä kiemuraisista suhteista.  

Haihtuneet on selkeästi uuden kirjasarjan avaus, koska etusivulla on jo maininta Näkijä 1. Romaani ei ole dekkari, mutta se on kiehtova ja mukaansa tempaava tarina. Johtolangat punoutuvat vähitellen yhteen. Käänteitä on paljon, mutta juuri ne pitävät lukijan valppaana ja loppuratkaisua odottaa malttamattomana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi melkein oikeaa kirjaa

Kirjahyllyssäni on oma osasto elämäkerroille. Kirjat ovat aakkosjärjestyksessä ja kohdassa T on nyt kaksi kirjaa, joiden takakannessa on nim...