maanantai 26. maaliskuuta 2018

Nuotion & Soinisen Sakset tyynyn allaMonta maata, monta kaupunkia, monta murhaa, erimaalaisia ihmisiä, satunnaisia kohtaamisia, toinen maailmansota, vastarintaliike, dokumenttiohjaaja, englantilaisen taidemaalarin mestariteos, kaksi kirjailijaa. Siinä ainekset Nuotion & Soinisen uuteen dekkariin Sakset tyynyn alla (Bazar 2018, 302 s.).

Dokumenttiohjaaja Salome Virta on tuttu kirjailijakaksikon romaanista Nainen parvekkeella. Siinä oli keskiössä Albert Edelfeltin maalaus Nainen parvekkeella, nyt englantilaisen Frederick William Elwellin Girl with a Cigarette vuodelta 1942. Uusi romaani on yhtä vauhdikas kuin sen spontaani ja itsepäinen sankari Salomekin.

Kirjan juoni on hyvin koukuttava ja kahden kirjoittajan työn jälki sopivassa tavalla yhtenäistä ja tarkkaa. Tarinan seuraamista ja rikollisen jahtaamista – sitähän lukijakin tekee – helpotti lukujen selkeä nimikointi paikan ja ajan mukaan. Soljuva teksti viehätti, vaikka lukuisat ja uskomattomat tapaamiset ja juonen käänteet hieman häiritsivät.

Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarit sopivat niillekin jotka eivät halua lukea raakoja ja raskaita tarinoita rikollisten maailmasta. Sakset tyynyn alla on myös hienoa ajan kuvausta. On vastarintaliikettä toisen maailmansodan aikana Berliinissä, natseja, tämän päivän taide-elämää Berliinissä, populistipuolueen toimintaa. Se on myös rakkausromaani – monellakin tapaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Enni Mustonen: Kartanonrouva

Enni Mustosen Rouvankartanon tarinoita II-osa Kartanonrouva (Otava 2024; 318 s.) vie lukijan Mäntsälään Nordenskiöldin Nummisten Frugård -ka...