lauantai 11. kesäkuuta 2022

Eve Hietamies: Numeroruuhka

Eve Hietamies on luonut Antti Pasasesta ja hänen pojastaan Paavosta rakastetun parivaljakon. Numeroruuhka (Otava 2022, 468 s.) kertoo samalla rennolla ja ymmärtäväisellä otteella parivaljakon elämästä ja edesottamuksista kuin kolme aikaisempaakin romaania Yösyöttö (2010), Tarhapäivä (2012) ja Hammaskeiju (2017). Kirjoista on tehty elokuviakin ja ne ovat olleet suosittuja.

Viisi vuotta sitten Eva Hietamies kertoi, että hän ei enää halua kirjoittaa Pasasista. Onneksi kirjailija on pyörtänyt sanansa. Eiväthän Pasasten kommellukset siitä mihinkään muutu vaikka isä vanhenee ja poika kasvaa. Koulussahan Paavo ehtii tehdä kaikkea sitä mitä alaluokkalainen poika vain voi tehdä. Wilma-viestejä sinkoilee sitä tahtia ettei Antti-isä pysy perässä. Antin elämää varjostaa työpaikan YT-neuvottelujen uhka. Naisasiatkaan eivät oikein suju ja kaiken lisäksi Antin isä joutuu sairaalajakson jälkeen putkiremontin takia Antti Pasasen vanhustenhoitoyksikköön.

Kaikkien Pasasten miesten elämää ilahduttaa Pipo-koira, joka sekin pystyy heiluttamaan Antin arkea tempauksillaan. Onneksi Pipo takaa pääsyn koirapuiston naiskaartin vaikutuspiiriin.

Numeroruuhka on täydellinen kuunneltava tai luettava kesäkirja. Ei haittaa vaikka koulut ovat kiinni.    



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksi melkein oikeaa kirjaa

Kirjahyllyssäni on oma osasto elämäkerroille. Kirjat ovat aakkosjärjestyksessä ja kohdassa T on nyt kaksi kirjaa, joiden takakannessa on nim...