tiistai 27. kesäkuuta 2017

Marko Kilven kuoleman kuljettaja

Tämän kesän uusi dekkarituttavuus on Marko Kilpi, vanhempana konstaapelina työskentelevä palkittu kirjailija, käsikirjoittaja ja dokumentaristi. Kirjan takakansi lupaa ”Matka pimeyden ytimeen alkaa”. Ja se todella alkaa. Huumekaupat, murhat, yhteiskuntamme raskaimmat ongelmat kaikki kilpistyvät Kuolemantuomiossa hautaustoimiston omistajaan Kiveen, papin aviomieheen.

Marko Kilpi on taiturimaisesti saanut kirjaansa mukaan yhteiskuntamme tämän retken isot ongelmat ja asiat. On nuori mies, jonka opiskelu takkuaa ja joka joutuu elämään käytännössä rahattomana. Uutta hyväpalkkaista työtä ei napata Dressmannin puku päällä. Työnantajalle ei kuulu kotona kaikesta erkaantunut tyttöystävä, jolla ei oikein enää ole voimia elää. Eikä veli, joka on löydetty tapettuna.

On kirkko nykyhetken ongelmineen. Marko Kilpi ottaa napakasti kantaa kirkon nykytilaan. Kilven vaimo on ehdokkaana oman seurakuntansa kirkkoherraksi ja ”vaalikampanjaa” käydään samaan aikaan, kun herra Kivi tekee omia töitään eri tahoilla.

On poliisi, joka ei enää jaksa elää. Ja sen myötä tulee kirjaan suru, mistä työtoverinsa ja aviomiehensä menettänyt nainen ei pysty selviytymään. On mystisiä murhia, jotka kerta toisensa jälkeen yritetään naamioida itsemurhiksi.   

Hautaustoimiston mustaan autoon ja sen kuljettamiin arkkuihin voi kätkeä monenlaisia salaisuuksia ja niitä kiveäkin kovemmalla Kivellä riittää. Poliisit eivät taidoistaan huolimatta siinä kyydissä pysy. Tekeehän Kivi heidän kanssa ansiokasta yhteistyötä. Eivätkä poliisin vasikatkaan ole oikeilla jäljillä.

Hyytävän taidokas dekkari! Olisi ollut liian yksioikoista ratkaista kaikki jo tässä ensimmäisessä Undertaker- sarjan teoksessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anneli Kannon Saalistetut

Anneli Kannon Saalistetut   (CrimeTime 2023, 237 s.) on sopivaa ja erittäin hyvää luettavaa ei-liian-jännittävän dekkarin lukijalle. Monipuo...