tiistai 14. kesäkuuta 2022

Eppu Nuotio:Leinikkimekko

Eppu Nuotion Leinikkimekko. Raakel Oksa ratkaisee (Gummerus 2022, 232 s.) on uuden dekkarisarjan ensimmäinen teos. Päähenkilönä on puuseppä Raakel Oksa. Leinikkimekossa Raakel on saanut mieluisan korjausurakan. Vuonna 1906 Helsingin Töölöön valmistuneen talon huoneisto pitäisi nykyaikaistaa kaikkea vanhaa kunnioittaen. Urakan alkuvaiheessa on yksi jälkeenpäin asuntoon rakennettu väliseinä purettava. Seinä kaatuu hujauksessa. Kahden seinän välistä löytyy laatikko, jossa on leinikkikuviollisesta kankaasta tehty mekko, letti ja hartsinpalanen. Raakelia jää vaivaamaan miksi laatikko tavaroineen on kätketty. Hänen teini-ikäinen poikansa avustaa äitiä alkuun arvoituksen ratkaisemisessa.

Kustantaja mainostaa dekkaria hyvän tuulen dekkariksi ja sitä se todella on. Samaan aikaan kun lukija seuraa remontin etenemisestä, hän pääsee seuraamaan Raakelin sinnikästä toimintaa mekon ja letin arvoituksen ratkaisemiseksi. Raakel tutustuu ”salapoliisin” tehtävässä moneen mielenkiintoiseen ihmiseen. Apuna hänellä on poikansa lisäksi myös työtoveri, melkein Raakeliakin taitavampi puuseppä.

”Raakel tuntee kuinka jokin antaa periksi, kuinka aika keriytyy taaksepäin ja pyyhkii vuosikymmenet puhtaiksi unohduksen tomusta.”

Nuotio on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Uusi romaanisarjan sankari on kiehtova persoonallisuus, jonka tulevia tehtäviä jää jo nyt kaipaamaan. Onneksi Raakelin oma elämäkään ei ole ihan yksioikoista. Ketäpä ei harmittaisi kun entinen aviomies ilmaantuu aina paikalle huolitellumpana ja tyylikkäämpänä kuin yksikään miesmalli.     


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Enni Mustonen: Kartanonrouva

Enni Mustosen Rouvankartanon tarinoita II-osa Kartanonrouva (Otava 2024; 318 s.) vie lukijan Mäntsälään Nordenskiöldin Nummisten Frugård -ka...